Opiskelija-asuntojen hakuajat ja
valintamenettely v. 2020

 

Kiinteistö Oy Ikaalisten Opiskelija-asunnot on rakennuttanut Myllymäenkatu 6-8:aan ja Puistokatu 4:ään opiskelijoille suunnattuja asuntoja.  Asuntohakemus/-toimeksiantoja
otetaan em. mainittuihin ja muihin tarjolle tuleviin asuntoihin vastaan.

Asunnon saannin perusteena on opiskelu SASKYnkoulutuskuntayhtymän oppilaitoksissa;
Ikaalisten Käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa, Ikaalisten kauppaoppilaitoksessa tai Ikaalisten lukiossa.

Asukasvalintapäätöksiä tehdään sitä mukaan kuin asuntohakemuksia tulee.

Hyväksymisilmoitukseen on merkitty asunnon osoite, huoneistotyyppi, vuokrasuhteen alkamispäivä, asunnon pinta-ala ja vuokra.  Ilmoituksessa on myös tarkemmat ohjeet vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta.

Asuntopaikka on varattu, kun vuokrasopimus on allekirjoitettu hyväksymisilmoituksessa mainittuun määräaikaan mennessä ja vuokravakuus suoritettu.

 

Tarjottavat opiskelija-asunnot:

Opiskelija-asunnot ovat rivitalohuoneistoja; yksiöitä, kaksioita ja kolmioita.  Kaksiot ja kolmiot ovat vuokrattavissa ns. soluasuntoina tai perheasuntoina.

Puistokatu 4:ssa tarjolla
-          Yksiö                          351,00 euroa/huone/kk
-          Kaksion puolikasta       279,50 euroa/huone/kk

Myllymäenkatu 6-8:ssa tarjolla
-          Kaksion puolikasta       246,00 euroa/huone/kk
-          Kolmion kolmasosaa    224,40 euroa/huone/kk

Lisäksi veloitetaan kultakin vuokralaiselta Myllymäenkadulla ja Puistokadulla 30,00 euroa/kk käyttömaksua, jolla katetaan huoneiston sähkö- ja vesikustannukset.  Käyttökorvaukseen sisältyy lisäksi IPP Talo Kuitu -palvelu (10M/1M netti ja kaapeli-TV).

Asunnot ovat peruskalustettuja, kussakin huoneessa on kirjoituspöytä ja tuoli, sänky patjoineen, kirjahylly sekä jaetussa keittössä pöytä ja jakkarat.  Keitiössä on jää/pakastin-kaappi ja sähköliesi.  Huoneistokohtainen kylpyhuone ja WC.

Vuokralaisten yhteiskäytössä on saunaosasto, pesutupa koneineen (varustettu rahastimella) ja pyykinkuivaushuone.

 

Vakuusmaksu

Vuokralaiselta peritty vuokrasopimuksen vakuusmaksu palautetaan vuokralaiselle, kun hän on luovuttanut asuntonsa avaimen ja huoneisto on siivottu, eikä vuokria tai muitakaan maksuvelvoitteita ole suorittamatta.

 

Asumislisä ja talonkirjanote

Asumislisää anotaan opintorahan yhteydessä Valtion Opintotukikeskukselta.  Opintorahan ja asumislisän suuruus vaihtelee vuosittain ja siitä saa tarkempia tietoja oppilaitoksen kansliasta.

Kela vaatii pääsääntöisesti asumislisähakemukseen liitteeksi otteen talonkirjasta.  Talonkirjaotteen saat toimistoltamme (10,00 eur), käteismaksu.

 

Asuntohakemuslomakkeen löydät täältä.